"Insekthaven"

er UDSOLGT fra forlaget


Bogen kan lånes på dit bibliotek

"Insekthaven" af Lars J. Larsen


"Insekthaven" med over 300 farvefotos kan give inspiration til alle haveejere. Bogen giver anvisninger på, hvordan man laver en insektvenlig have og en blomstereng.


Forfatteren Lars J. Larsen har taget udgangspunkt i sin egen 10.000 kvadratmeter store insekthave og blomstereng, der ligger på Østmøn.


Dansk Biblioteks Centers lektørudtalelse:

Anvendelse/målgruppe/niveau
Bogen er specielt til dem, der ønsker stor biodiversitet i haven, men kan også bruges til inspiration af botanisk mangfoldighed.


Beskrivelse
Forfatteren bor på et nedlagt mejeri på Møn, hvor han efterhånden har fået 10.000 m2 have, som er anlagt med forskellige temaer. Det er havens historie, han gennemgår. Han gør det meget alment med råd og dåd om plantetyper, specielt insekt-venlige planter. Han har mange anlæg til insekter fra flis- og kompostbunker til egentlige insekthoteller med tilhørende bar. Det er hele vejen grundige og brugervenlige anvisninger og de afsluttes med et undervisningsforløb for en 8. årgang for naturfaglig linie. Bogen er gennemillustreret af forfatterens egne knivskarpe billeder og overalt er der henvis-ninger til forhandlere og foreninger på nettet.


Sammenligning
Der er mange bøger om fuglevenlige haver, men jeg har ikke fundet danske om insektvenlige. Insekthoteller har jeg kun set omtalt i forskellige tidsskrifter tidligere.


Samlet konklusion
En meget instruktiv bog om et udækket emne, der også kan bruges til mindre haver.

Per Månson